BLOG 'The Night of the Koemarkt'

'The Night of the Koemarkt' is het grootste, gratis muziekevenement van Friesland met als hoogtepunt een fantastisch promsconcert waarbij pop, rock, klassiek en musical elkaar kruisen. Al twee jaar lang stond de 'X-MAS editie' op de planning maar door Corona ging dit feest niet door. Maar in 2022 was het zover! Een te gek feest met veel toffe kerstliedjes, sommige in een ander jasje en begeleid door een fantastische band én brassband Pro Rege.

Ik mocht de foto's verzorgen en dit was een leuke uitdaging. Het plan was dat er ruimte was voor het podium om te fotograferen maar bij het opbouwen bleek dit niet haalbaar te zijn. Ik kom de mannen van de techniek (Mertens AVT) regelmatig tegen in het land en ze waren zo lief om opstapjes voor me te maken om toch bij de zijkant van het podium te kunnen komen en om vanuit de zaal, helemaal achterin, de kunnen fotograferen. TOP!!

Daarnaast liep ik tussen het publiek door en dan moet je altijd een beetje op je hoede zijn. Hoe later het wordt, des te 'gezelliger' het wordt. Je wordt aangesproken, mensen willen samen op de foto en je moet uitkijken voor je camera's. Maar dat mag de pret niet drukken!

Het allerleukste van dit soort opdrachten is dat je een vertrouwd team ziet waar je weer mee werkt. Elkaar ontmoeten, samen de schouders eronder zetten, samen eten, praten en lachen maar bovenal doet ieder doet z'n ding om er toffe show van te maken! Daar doen we het voor!