Huisfotograaf & Social media

Het allerleukste van mijn werk vind ik om huisfotograaf te zijn van een productie of band. Want naast dat ik het gaaf vind om toffe foto’s te maken, vind ik de interactie met de mensen met wie ik werk minstens zo belangrijk.  

Als huisfotograaf van een productie ben ik ca. 3 keer bij een theatertour aanwezig om te fotograferen. De eerste keer kennen de muzikanten en crew me nog niet en maak ik de eerste foto’s voor het theater, website van het evenementenbureau enz. De show moet nog verder vorm krijgen en de band en crew moet nog één geheel gaan worden. De keer erop zie ik vaak een groot verschil, als alles goed verloopt is de show zo goed als af en is er een team gevormd van band en crew. Dit zie je ook terug op de foto’s. Vaak kom ik een derde keer, de show krijgt bekendheid en de zalen raken voller. Er is veel dynamiek en interactie met het publiek en juist deze foto’s worden nu gemaakt. Aangezien de hele cast me nu kent is er vaak een relaxte sfeer, ze weten wat ze aan me hebben en van me kunnen verwachten. Vaak maak ik rond deze tijd ook backstage foto’s, indien dat gewenst is.

Als er een fijne samenwerking is, ligt het vaak in het verlengde dat ik ook de Social Media beheer van de productie of band. Ik zorg dan tijdens een theatertour (of voor een band het gehele jaar door) voor de berichten op Facebook en Instagram. Het is een prachtige combinatie want ik er ben er toch al een paar keer om te fotograferen. Meestal kom ik voor Social Media nog een keer extra, we nemen kleine promo-video’s op voor shows die nog enige aandacht moeten hebben, ik ga even live op één van de pagina’s en onderhoud contact met het publiek. Vaak laten we niet alleen de show zien maar ook hoe het er achter de schermen aan toe gaat. Dit geeft net even dat extra’s waardoor publiek zich betrokken voelt.

Ik ben de aanjager op Social Media, in overleg met de productie geef ik bandleden een aantal foto’s die zij kunnen verspreiden zodat er zoveel mogelijk bekendheid komt rondom te show. Positiviteit, enthousiasme en daarnaast weten wanneer ik op de achtergrond moet blijven zijn denk ik wel de kenmerken die je in mijn werk terug zult zien. Kortom: ik ben onderdeel geworden van het geheel. We hebben allemaal hetzelfde doel: een fantastische show neerzetten met volle zalen zodat zoveel mogelijk mensen hiervan kunnen genieten!

Ik ben o.a. huisfotograaf van Charly Luske (The Story of George Michael en The Story of Robbie Williams), DRI3MAN, PGK-Events (Top 2000 Live en Legendary Albums Live), MBN-producties (Abba The Music), Interzorg Noord Nederland, Night of the Koemarkt en de Nick Bult All Star Band.